Van Hasselt Centre, Cranleigh School

View all projects

Located at the heart of Cranleigh School's historic campus, this project for a new teaching building and student social spaces extends a new timber and steel structure around four disused squash courts. New accommodation on two levels provides twenty-four classrooms for humanities and business studies, while the squash courts themselves have been remodelled as a double height cafe and social space at the centre of the building.

1/7

Timber cladding is used in the elevations and roof finishings

2/7

context

3/7

The Van Hasselt Centre completed and frames a new academic court

4/7

Squash courts have been recycled to create an entirely new type of building

5/7

Social hub at the heart of the building

6/7

Classrooms wrap around the old squash courts

7/7

Breakout study space with table designed and fabricated in our workshop

City
Surrey, UK
Use
Education
Client
Cranleigh School
Status
Completed
Size
2,915 sqm
Environmental credentials
BREEAM Very Good
Collaborators
View all collaborators Hide all collaborators

Structure: Ryan Associates Consulting Engineers

Services: Method Consulting LLP

Acoustics: Ion Acoustics

Fire: The Fire Surgery

Photography: Nick Guttridge