John Lewis, White City

View all projects

This John Lewis department store anchors the northern extension of Westfield White City, one of London's major shopping centres and an important focus for the ongoing regeneration of Wood Lane. Much of the facade is made of a repetitive pattern of glazed embrasures set in white precast concrete and a ribbon of glazed ground floor is incorporated into this pattern to be highly visible from the adjacent railway platforms. The elements come together to provide a distinctive identity for both the building - and by extension, the John Lewis brand - in a rapidly changing part of London.

1/5

The store is highly visible from Wood Lane station

2/5

Facade: glazed embrasures set in white precast concrete

3/5

The external facade treatment is continued inside the Westfield Shopping Centre

4/5

Wraparound shaded terrace cafe

5/5

Main entrance on approach from the station

City
London W12
Use
Retail
Client
Westfield Shopping Towns Ltd and John Lewis Partnership
Status
Completed
Size
23,600 sqm
Collaborators
View all collaborators Hide all collaborators

Structure: MPN UK Ltd

Services: Cudd Bentley Consulting

Landscape: Townshend Landscape Architects

Fire: Jeremy Gardner Associates

Planning: Montagu Evans

Highways: WSP

Civil Engineer: Waterman Group

Environment: Envion UK Ltd

Retail Architect: Leonard Design Associates

Photography: Stale Eriksen