THE PLACE

Camden, London

The Place is home to the London School of Contemporary Dance and this scheme improves its visibility, accessibility and operation as a choreographic centre.

The first phase of work creates six new dance studios and a striking triple-height glazed entrance to the dance school. A new box office and renewed public facilities create a more effective public entrance to the existing theatre. Two further dance studios have been added as a second phase, expanding The Place’s artistic development and community contribution.

Team

Client
Contemporary Dance Trust
Structural engineer
Price & Myers
Services engineer

Max Fordham LLP
Quantity surveyor
Gardiner and Theobald
Contractor
Willmott Dixon

Photography
Dennis Gilbert/VIEW

Data

Completion date
2001 and 2008
Location
Duke’s Road
London WC1

Camden Design Award
2001