ROSLER APARTMENT

Southwark, London

This is a project to transform the character of a two-bedroom ninth-floor corner apartment in Southwark, from an average developed specification to an individual, complete and characterful home. The lobby is deliberately dark to lead the eye to the paler perimeter rooms with full height raw linen curtains and the views beyond. This entrance space, lined with painted tongue and groove boarding, emphasises the door to the living room, signals the doors to the bedrooms and conceals utility cupboard and bathroom doors. Throughout the flat, the new integrated painted joinery of cupboards, shelves and cabinets provide the storage space the apartment lacked and relate directly to the purpose-built oak furniture of tables, stools and free-standing cupboards. The lighting scheme reinforces the existing installation, providing a new flexibility and intimacy.

 

Federico Palazuelos Botella, Elina Loukou, Ruth Treacher

Team

Client
Private individual

Data

Completion date
2016
Area
92.5 sqm
Location
Southwark, London SE1