FARNHAM PLACE

Southwark, London

The building is designed as an extension to Allies and Morrison studios in Southwark Street and involves the refurbishment of a Grade II listed Victorian warehouse and the construction of a new extension at the rear.

The refurbishment works created open plan spaces with exposed riveted steel columns and brick walls. The top floor was extended with a new pitched roof formed by flitch beams. The new extension is built in exposed cross laminated timber and includes a new modelshop, a double height meeting room and a landscaped roof terrace.

At the centre of the site is a new core overlooking a courtyard, linking the three Allies and Morrison studio buildings.

 

Bob Allies,  John Carpenter, Artur Carulla, Billy Choi, Andrew Dean, Graham Morrison, Arianna Ricciotti, Eleni Stylianidou, Anat Talmor, Ian Troake, Janina Vertriest,Vicky Thornton, Richard White, Andrea Zick

Team

Client
Allies and Morrison
Structural engineer
Davies Maguire + Whitby
Services engineer
Grontmij
Access consultant
David Bonnett Associates
Contractor
Balfour Beatty
Fit out construction manager
Gardiner + Theobald Construction Management
CDM coordinator
PFB Construction Management Services Ltd
Cost consultant
Jackson Coles

Photography
Nick Guttridge

Data

Completion date
2013
Area
1,954 sqm
Location
1-9 Farnham Place
Southwark
London, SE1 0HX

Wood Awards
Commendation
2014