ERICSSON HEADQUARTERS

Westminster, London

This fit-out of Ericsson’s UK headquarters building was designed in collaboration with two Swedish architectural practices. A generous reception area opens to a visitors’ lounge, with views through to a new open volume created at the heart of the building. Sculptural stairs criss-cross this space to link each floor and promote connectivity within the company.

Large individual offices are arranged around the atrium, with open-plan areas beyond. A discrete, integrated audio visual system includes back-projection and lighting to animate floor to ceiling glazed screens and to illuminate the cafe, conference and press facilities on the lower floor.

Team

Client
Ericsson Real Estate & Services
Structural engineer
Mott MacDonald
Services engineer
Oscar Faber
Fire consultant
Arup Fire
Construction manager
Structuretone

Photography
Dennis Gilbert/VIEW

Data

Completion date
2002
Location
1 St James Square
London SW1