CANTEEN

South Bank, London

Located within the southern frontage of the refurbished Royal Festival Hall, this second restaurant for Canteen includes a large outdoor dining space that opens onto Southbank Square.

The dining room is defined by two full-length counters for the servery and bar. Circulation and seating is organised between these in a series of signature Canteen booths. The selection of materials and fixtures makes reference to the Royal Festival Hall interior as does the sculptural ceiling which adds lightness and volume to the space.

Team

Client
Modern British Canteen Ltd
Structural Engineer
Price& Myers
Services Engineer
Alan Guy Associates
Quantity Surveyor
Moulton Taggart
Contractor
WFC

Photography
Michael Franke

Data

Completion
2007
Location
Royal Festival Hall
Belvedere Road
London SE1