BRITISH EMBASSY

Dublin, Ireland

Reflecting the character of its surrounding context Рa street of gracious residential villas Рthe Embassy’s design balances a welcoming frontage for visitors, a pleasant working environment for staff and the requirements of a high security compound.

With a clear distinction between the front in local Wicklow granite and the back in red brick, the organisational diagram of access points, circulation and departmental subdivision is reflected in the courtyard plan and strongly frontal form.

Team

Client
Foreign and Commonwealth Office
Structural engineer
whitbybird Ltd
Services engineer
Max Fordham LLP
Quantity surveyor
George Corderoy and Company
Contractor
Pearce Contracting Ltd
Landscape architect
Livingston Eyre Associates

Photography
Peter Cook/VIEW

Data

Completion date
1995
Location
Merrion Road
Ballsbridge
Dublin

RIBA Award
1997