?> ?>

In Friargate, a new home for Coventry City Council

One Friargate, the first completed building of our Friargate masterplan, has won the Best Corporate Workplace at this year’s Midlands and Central England BCO Awards. Facing the new Station Square, the building has an important urban function as a marker in the city, welcoming visitors to Coventry by rail and anchoring its newest urban quarter.

Conceived as a pavilion with a recognisable base, middle and top, its double height entrance is set back producing a colonnade. There is a rooftop pavilion, a business centre and a creative breakout space for informal staff networking. The building will house the majority of Coventry City Council’s staff, co-locating Council functions in an inviting, contemporary and flexible workplace.

The wider Friargate masterplan is guiding the development of a new urban quarter between Coventry railway station and city centre, repairing the damage done to the urban fabric from a mid-20th century motorway that fractured the city. When complete, it will span nearly 300,000 sqm and be the largest regeneration project in the city in a generation.